Náš príbeh: Už dve dekády nám nechýba para!

Náš príbeh napare

Mnohé príbehy bývajú vymyslené, niektoré podnikateľské zas neúspešné. Ten náš píšeme už takmer 20 rokov a stále vám chutí. 🙂

Písal sa rok 2000, keď sme na Evanjelickej bohosloveckej fakulte prevádzkovali vývarovňu. V týždni fungovala ako kantína pre študentov, pedagógov a seniorov, cez víkendy sa zas menila na dejisko svadieb, promócií či narodeninových osláv. Na tom by nebolo nič výnimočné, keby v nej nepracovala pani Mária H., ktorá vďaka zázračnému rodinnému receptu zdedenému po prababičke robila tie najlepšie buchty a knedle v okolí.

parená buchta

“Pamätám si, že ako študent som zbožňoval parené buchty od pani Márie. Vždy keď bola na obed táto dobrota, zaplatil som si dva obedy, aby som mohol mať aj na večeru,” hovorí absolvent EBF Roman. “Niekedy som poobede rovno z prednášky utekal aj s krabičkou do jedálne zistiť, či im nejaká slivková buchta náhodou nezvýšila, a veru, neraz som nebol jediný,” dodáva s úsmevom súčasný teológ.

“Nebeské” buchty však nechutili len študentom teológie, ale aj mnohým ďalším. A takto prirodzene, bez reklamy, sa chýry o nich rozšírili do reštaurácií a škôl, ktoré sa stali našimi prvými odberateľmi. Jednou z nich bola aj pani z Miletičky, ktorá prejavila záujem predávať na trhovisku naše buchty a knedle, a robí tak dodnes.

team NA PARE

Poctivá rodinná výroba

Vtedy sme formou pridruženej výroby k fungujúcej kantíne začali s výrobou “vo veľkom”. Tradičná kvalita, skvelá chuť a dobré meno sa rozšírili natoľko, že sa výroba rýchlo osamostatnila. Po vzore motta “rob to, čo vieš robiť najlepšie” sme tak začali naplno vyrábať buchty a knedle v maličkej rodinnej výrobni vo Svätom Jure.

V začiatkoch išli na dračku buchty s klasickou slivkovou náplňou, neskôr pribudli čučoriedková, nutellová, či vtedajšia novinka a dnes veľmi obľúbená višňová. Ďalej sme pokračovali v experimentovaní na základe podnetov zákazníkov, a v dnešnom portfóliu tak nájdete aj buchtu vanilkovú či mäsovú, ale napríklad aj čoraz populárnejšie ázijské bao žemle.

knedle a buchyt NA PARE

Spontánny nárast spokojných zákazníkov sa nám podarilo zachovať až dodnes. Zakladáme si na kvalite a poctivosti, preto nepotrebujeme a ani nechceme veľkého investora, ale postupne sami rastieme podľa toho, ako rastie dopyt po našich produktoch. Sme dôkazom, že netreba drahé reklamy, ale spokojných zákazníkov, ktorí o našich buchtách povedia ďalším.

Ochutnajte, a sami uvidíte 🙂

Nadviažte tam, kde ste prestali. Pokračujte v objednávaní alebo si pozrite obsah svojho košíka.