na pare

O nás

O nás

Z najkvalitnejších lokálnych surovín pre vás už viac ako dekádu ručne vyrábame domáce varené knedle a parené buchty, ktoré sú výnimočné svojou chuťou, čerstvosťou a trvanlivosťou.

Z histórie

Žemľová knedľa

Od roku 2005 posilnila kuchársky tím jedálne Evanjelickej bohosloveckej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave, v ktorej sa stravovali okrem študentov a pedagógov aj dôchodcovia žijúci v okolí, pani kuchárka Hupková. Každý zo stravníkov sa vždy tešil na segedín, sviečkovú, guláš s knedľou či piatkové parené buchty. Viete prečo? Predsa vďaka pani Hupkovej! Robila totiž tie najchutnejšie buchty a knedle, ktoré každý zbožňoval.

Neraz sa stravníci spytovali, odkiaľ buchty sú a radi ich odporúčali ďalej. Tak pani Hupková využila svoj potenciál a zamestnala sa vo Svätom Jure, kde sa už špecializovala len na buchty a knedle. A urobila dobre! Dodnes si získala mnoho fanúšikov, pre ktorých denne s láskou vyrába buchty a knedle 🙂

Napísali o nás

Nadviažte tam, kde ste prestali. Pokračujte v objednávaní alebo si pozrite obsah svojho košíka.